Allround maritiem bedrijfsjurist (parttime), gesloten

Voor een organisatie binnen de maritieme sector in de omgeving van Rotterdam zoekt Lextra een Allround (interim) bedrijfsjurist voor circa 16 uur per week. Wij vragen flexibiliteit met betrekking tot de dagen / uren en de bereidheid om incidenteel te reizen.

Taakomschrijving
Ondersteuning van de directie ten aanzien van vennootschappelijke aangelegenheden (uiteenlopend, dus een zekere kennis van het Nederlandse vennootschapsrecht en contractenrecht is vereist).

Ondersteuning van de commerciële afdeling in het opstellen, beoordelen en onderhandelen van (charter)contracten (inclusief letters of intent), alsook financiële zekerheden (bankgarantie, letters of credit), verzekeringskwesties en brokerage-contracten. Daarnaast ondersteuning van de commerciële afdeling in het behandelen en voorkomen van disputen met charterers.

Inschakelen en aansturen van externe adviseurs, op eigen initiatief en in opdracht van de directie.

Profiel
Afgestudeerd jurist (Nederlands recht), met aantoonbare brede ervaring in de maritieme sector (charters, scheepsverzekeringen, exploitatie en beheer van zeeschepen, verkoop en levering van zeeschepen). Ervaring met arbitrageprocedures is gewenst.

Kennis van (de beginselen van) het Engelse contractenrecht is een pré.

Bij voorkeur ook ervaring opgedaan in de advocatuur.

Teamspeler, in staat om binnen de onderneming een efficiënt netwerk op te bouwen, ook met direct betrokken derden buiten de organisatie, zoals verzekeraars en advocaten. Vloeiend Engels is een vereiste

in staat om snel en doelmatig te handelen, desgevraagd en op eigen initiatief.

Interesse?
Lijkt je dit een mooie mogelijkheid, mail dan je CV en motivatie naar seegers@lextra.nl. Indien je al bij ons bekent bent, laat ons dan weten dat je hier interesse in hebt. Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Fred Seegers op telefoonnummer 06-22207662.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.