Vacature voor een junior Bedrijfsjurist in Groningen – gesloten

Voor een organisatie op het gebied van energie in Groningen zijn wij op zoek naar een Bedrijfsjurist met enige relevante werkervaring. Deze groeiende en informele organisatie heeft een juridische afdeling met 6 bedrijfsjuristen. Vanwege het vertrek van een van de medewerkers is er per 1 juni een fulltime vacature ontstaan voor een zelfstandige en doortastende Bedrijfsjurist.

Functie
Als bedrijfsjurist draag je bij aan een optimale rechtspositie en beheersing van juridische risico’s van de onderneming. Je bent betrokken bij commerciële accountteams die grote contracten afsluiten.
Je taken bestaan uit:

  • Bevorderen dat de organisatie zich houdt aan alle toepasselijke wet- en regelgeving;
  • Toetsen van het beleid en de uitvoering daarvan op juridische risico’s en het adviseren hierover van betrokkenen op pragmatische wijze;
  • Het geven van helder onderbouwde adviezen aan het management voorafgaand aan beslismomenten.
  • Betrokken bij het opstellen van contracten en brieven en het toetsen op juridische voorwaarden en risico’s;
  • Het voeren van gesprekken of onderhandelingen met leveranciers, klanten en andere belanghebbenden en het uitdragen van de juridische standpunten van de organisatie;
  • Het zorgdragen dat het management en de medewerkers op de hoogte zijn van voor hen relevante wet- en regelgeving;
  • Namens de organisatie betrokken bij het voeren van juridische procedures.

Gevraagd wordt
Voor deze vacature zijn wij op zoek naar kandidaten met een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau. Daarnaast heb je bij voorkeur enige relevante werkervaring in het bedrijfsleven en/of de advocatuur.Je hebt gedegen kennis opgedaan van het ‘Verbintenissenrecht’ en ‘Vennootschapsrecht’. Kennis van (Europees) mededingingsrecht is een pré, maar geen ‘must’. Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal. Tenslotte ben je een stevige persoonlijkheid met een sterk analytisch vermogen en een zelfstandige en consciëntieuze gesprekspartner met overtuigingskracht.

Interesse in deze vacature?
Herken je jezelf als jurist in deze vacature en voldoe je aan alle eisen? Grijp dan deze kans en stuur je CV met cijferlijst naar vanroij@lextra.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Karin van Roij op telefoonnummer 06-34590934.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.